Jasons side

Siden for brukshunder

Valpe-blog

view:  full / summary

30.april 2011

Posted by anonymous on April 30, 2011 at 10:59 AM Comments comments (0)

Måtte bare åpne bloggen fra i fjor for å mimre litt... :-) :-)

20,juli

Posted by anonymous on July 19, 2010 at 6:44 PM Comments comments (0)

Da var det en stund siden jeg har skrevet noe her, men nå var det vel på høy tid..  Nå er det bare tre valper igjen i stua. Det er Sam og M.I. som jeg skal ha selv, og Athos som skal bo i Harstad. Han blir hentet 5.august.  Søndag reiste Aprikos hjem til sin familie. Jeg sier det igjen, men en merker altså veldig stor forkjell når en valp reiser. Ikke bare det at det er trist å se de reise avgårde, men flokken blir anderledes.. og det blir helt klart tommere..

 

Må si at jeg har vært velsignet med veldig fint vær så lenge jeg har hatt valpene. I alle fall den tiden de har vært ute.. men, alt må jo ta en ende.. og vann er altså kjempegøy!!  I og med at det er nå gravd ganske så mange hull i alle retninger her, ble jo alle disse fylt med vann når regnet kom.. En stund trodde jeg at jeg hadde bare svarte valper.. Athos og Sam er de som er mest ivrige når det gjelder gjørmebading.. vel, det er jo godt for hud og hår, så det er vel positivt det.. De to gutta har i alle fall fått erfare hva dusj er.. og jeg ble ganske så overasket.. Ikke noen protester.. La et håndkle i dusjen slik at det ikke skulle bli så glatt, og det gjorde hele susen. Gutta såg ut som om de nøt hele seansen. Det beste med det hele var jo da selvfølgelig å bli tørket etterpå. Ser når de har vært ute i regnet så krøller de seg sammen i håndkledet som jeg da står klart med.

 

Vi har kjørt en del bil i det siste. Athos som skal kjøre helt til Harstad, hadde litt tendenser til å bli bilsyk, så det måtte jo ordnes :-) Nå har vi ikke hatt noen form for bilsyke på en liten uke, så det ser ut som om det går veldig bra. Har valpene med meg i stallen nesten hver dag. Her får de løpe på jordet utenfor og hilse på hestene. Sam er nok den som synes hestene er mest spennende. Her i går løp han avgårde, inn i luftegården og rett mot.. Da løp jeg også... Har normalt valpene i bånd når jeg er i nærheten av hestene, men Sam smatt unna og dro avgårde.. ja ja.. Det gikk heldigvis bra.. og nå er de i alle fall i bånd...

 

I dag har vi vært i skogen og gått tur. En liten tur med alle fire (Drina, Athos, Sam og M.I.) og en liten tur med hver valp alene. Viktig at de også får oppleve litt på engenhånd.. uten mor og søsken. I går var vi i en liten bekk nedenfor stallen. Første badetur! M.I. var den som var mest forsiktig med vannet, mens Athos og Sam spratt rundt. Kjempegøy!!

 

 

Sam og M.I. 11 uker

Posted by anonymous on July 19, 2010 at 6:43 PM Comments comments (0)

Athos 10 uker

Posted by anonymous on July 19, 2010 at 6:42 PM Comments comments (0)

28. juni ....og da var det bare 7...

Posted by anonymous on June 28, 2010 at 6:52 PM Comments comments (0)

Da var tiden kommet for de fleste av valpene til å flytte hjem til sine nye eiere.. og her sitter jeg og synes det er helt forferdelig.. Nå har Hege hentet Leo (nr 1) som skal bo i Mandal, Lars har hentet Rex (nr 5) som skal bo iTrondheim og Veslemøy har hentet Aika (nr 7) som skal bo på Lindesnes. Det som er kjempefint er at alle valpene har kost seg med sine nye eiere, så det er bra. Ingenting som en glad hund og en glad eier :-)  Dere får ha meg unnskyldt om jeg ringer eller sender dere meldinger de førstedagene.. det er ike for å mase, og jeg vet at alle er kommet til eller skal til veldig gode hjem, men det er nå rart med det... Etter 8 uker med nurkene så er det fint å vite at det går bra med dem i sine nye hjem..  :-)   Tror nok ikke jeg hadde gjort meg som storoppdretter...

 

Ellers så reiser nr 9 (Hector) i morgen. Han skal bo i Bergen Nr 10 (Pepsi) drar på onsdag. Hun skal bo i Tromsø. Nr 4 (Byks) drar på lørdag. Hun skal også bo i Bergen. Om tre uker reiser nr 6 (Aprikos). Hun skal til Bryne. I starten på August reiser nr 2 (Athos) Han skal bo i Harstad. Da er det to hunder igjen og det er de jeg skal beholde selv. nr 3 (MI) og nr 8 (Sam).

 

Det er helt merkelig, men en skulle tro at når 10 blir til 9 er det ikke så stor forskjell, men det er det !! Nå er det jo bare 7 her, og flokken er merkbart mindre.. på alle måter... Etter Leo dro, var det en av tispene som var litt mer urolig. De hadde nok vært kompiser.. Pepsi var også merkbart forandret etter at Rex dro. Det var helst han hun dro med seg når hun fikk det for seg :-). I dag dro Aika og Hector har vært litt mer stille enn vanlig..

 

Ellers har de siste dagene vært ganske så varme, så gjengen har vært mye i skyggen. Litt ugagn har de nå likevel klart.. Der er kommet et nytt hull i plenen.. Like under vannuttaket ute. Spennende med det vannet som forsvant i bakken, gitt...  Pepsi har heller ikke fornektet seg :-) Hun hadde kommet seg inn i yttergangen min.. Der stod en tørket plante som skulle kastes.. nå må den feies opp.. Der var jord og planterester over hele gulvet.. :-) Hun ble oppdaget midt i akten, og viste stolt fram sine bragder. Kunne ikke noe annet enn å le :-)  De er ellers blitt flinke til å holde seg. Nå er det ut på plenen for å gjøre det de må. Er jo fremdeles en del dammer på gulvet inne, men det er sjelden jeg tar opp noe mer..

 

Har ellers laget en gruppe på Facebook som heter Drinas valper. Dette er en gruppe kun for dere som har valper etter Drina og Crok. Her kan en prate med andre som har valp fra kullet, utveksle erfaringer og bilder. Håper dere alle melder dere på den, så får vi fulgt gjengen videre alle sammen. :-)

det er varmt... fint med valpeparasoll...

Posted by anonymous on June 28, 2010 at 6:51 PM Comments comments (0)

var n� litt spennende med den der store sorte hunden... :-)

Posted by anonymous on June 28, 2010 at 6:50 PM Comments comments (0)

gjengen m�ter fremmed hund for f�rste gang

Posted by anonymous on June 28, 2010 at 6:49 PM Comments comments (0)

25.juni

Posted by anonymous on June 25, 2010 at 8:12 AM Comments comments (0)

Da nærmere det seg voldsomt at de små nurkene forlater redet... Blir litt godt å få stuen tilbake, men jeg kommer til å savne lyden av ti forventningsfulle valper travende og galloperende over gulvet..

 

På onsdag var vi hos veterinæren og hadde kontroll og chipmerking. Det ble til at vi tok inn to og to, noe som fungerte veldig bra. Jeg passet på at de som er litt vare på nye steder og underlag kom inn sammen med noen som ikke har problemer med det. Mor Drina var med i baksetet på bilen, men var ikke med inn på klinikken. Alle syntes det var spennende å komme til en ny plass. Veterinærens datter på fem år var med, så de fikk leke og kose seg litt når de ikke var oppe på bordet. Der var også to assistenter tilstede, så alle fikk hilse på fremmede, noe som virkelig ikke er noe problem. :-)

 

Litt forskjellig å se når de stod på bordet, men de fleste syntes det var veldig spennende. Tispe nr 7, hun ned striper, var nok den som syntes det var mest skummelt, men det som var fint å se, var at hun var veldig sosial, selv om hun syntes det var skummelt med bordet.. Hun fikk ekstra kos av veterinæren, og masse lek av femåringen som satt på gulvet og lekte. Alle utenom Sam, han nr 8 hylte når chipen ble satt, men det gikk veldig fort over. Veterinæren var veldig flink å kose med hver og en av valpene også etterpå, slik at det ikke skal bli skummelt ved neste veterinærbesøk. Likevel anbefaler jeg dere alle til å ta en tur til veterinærkontoret uten at dere har noe dere skal der. La valpen hilse på, sett den på vekta og la den få lukte på alt den vil. Helt klart at et veterinærkontor lukter mye for en liten valp :-)

 

Alle valpene var friske og raske. Det som ble påpekt var selvfølgelig ganespalten til han nr 8 og tispe nr 10, den brune og svarte hadde et par mm navlebrokk. Veterinæren sa at navlebrokkenikke hadde noe betydning da den var veldig liten. Hun måtte holde på den slik at jeg skulle kjenne at den var der. Ikke noe betydning for verken utseende eller bruken av hunden.

 

Ellers har jeg ikke fått tatt nye bilder av gjengen. Litt travelt her med å passe på, men jeg skal ta en runde nå i helgen før alle reiser.

 

I hagen er det hull til Kina overalt... ganske så deilig når 10 søte små har vært ute i vått gress og så vært i ett av sine hull, for så å komme inn i stuen.. Vurderte en gang for en tid tilbake å ha lys farge på mitt gamle tregulv, men det ble lakkert mørkt.. og takk for det nå.. skitten er jo den samme, men jeg hadde blitt gal av å se svarte labber etter hele gjengen til en hver tid... Nå vaskes gulvet grundig på kvelden når nurkene har sovnet.. så er det å nyte det en halvtime før sengetid. :-)

 

Alle ti synes det er kjempegøy å lete etter godbiter jeg kaster i gresset. Bruker da foret de får. Ikke mye igjen etter at gjengen har hodt på en stund.  Siste nye nå er blomsterpottene mine ute.. de fleste er så store at de ikke er veltbare for en liten valp, men det er utrolig hva en gjeng med valper får til når de samarbeider... ja ja.. litt skal det jo være.. :-)  Det kuleste de kan finne på inne er å komme seg inn på badet i 1.etg.. Må jo le litt når tre valper har drakamp med undertøyet mitt... Ellers er det helt klart en maktkamp på gang.. det er et par av valpene som er mer aktive der enn andre.. Dere som skal ha den svarte og brune tispa må bare forberede dere :-), men det har vi jo snakket en del om..

 

Alle naboene mine har jo selvfølgelig hilst på valpene. De stopper stadig opp og kikker over gjerdet når valpene er ute. Hyggelig å se at valpene synes det er trivelig med besøk, enten det er på den ene eller den andre siden av gjerdet. Halene går som trommestikker. Den ene naboen min er litt redd hunder og hadde bestemt seg for ikke å komme og hilse på, men hun måtte gi tapt der... og det gikk kjempebra. Man må jo bare falle for en slik gjeng.

 

Ellers så kom en venninne av meg innom her en dag. Hun har narkotikahund. En forholdsvis stor jaktlabrador. Han har hilst på valper før, og hun mente at han nok var den perfekte første fremmende hunden valpene kunne få hilse på. Og slik ble det. Noen var litt skeptiske i starten. Der var jo en stor svart sak inne i vår hage, men etter hvert så måtte alle fram og hilse. Å2, som hunden heter, var eksemplarisk. Han hilste forsiktig på alle, men gikk deretter og snuste og kikket. Var veldig forsiktig med alle slik at ingen fikk noen negativ opplevelse med møtet. Etterhvert fikk han en hale med valper som fulgte etter i hva enn han gjorde. Morsomt.

 

Vel, alt for denne gang, og sansynligvis siste gang jeg skriver med 10 valper i kassen. I helgen reiser flere til sine nye hjem...

 

 

19.juni

Posted by anonymous on June 19, 2010 at 10:57 AM Comments comments (0)

Da var gjengen 7 uker og om ikke så lenge reiser de til sine nye hjem.. Blir litt godt å kunne vaske ut stua, men det blir nå tomt og... er nå blitt litt glad i denne galne gjengen :-)

 

Torsdag hadde vi valpetest. Da var det to testere fra politihøgskolen her og testet alle 10. Enden på visa var at 6 av dem bestod testen. Det var han nr 2 og 9, samt tispene 3,4,6 og 10. Ganske så fornøyd med det resultatet. Han lille nr 8, er kommet litt kort i utviklingen sin, så det var litt urettferdig for ham å ha testen nå, men han ble nå tatt med..  Er ennå ikke sikkert om noen i politiet skal ha hund fra kullet, men om ikke, blir det andre som blir glade vet jeg :-) . Jeg fikk ikke utskrift av testen, så jeg kan desverre ikke legge den ut til dere.. skulle gjerne gjort det.. Har en beskrivelse av hver valp som jeg selv noterte når vi gikk gjennom etter vi var ferdige, så den vil bli gitt hver enkelt valpekjøper.

 

Ellers så har jeg fremdles ikke modem, og jeg begynner å bli litt lei av det.. nå er jeg innom jobbeon og skriver litt...

 

Det er helt klart at valpene er mer aktive og har mer etablert et forhold både til resten av flokken, med tanke på rang, og til mor.. Mor Drina viser ingen nåde.. hun er utrolig flink med oppdragelsen. Jeg sitter bare å beundrer henne.. var litt urolig i starten, for jeg syntes hun tok dem ganske så hardt noen ganger, men jeg ser jo at hun har hele kontrollen og at den som blir satt på plass, virkelig fortjener det. Hun lærer dem også godt hundespråk og god oppførsel. Ble varm om hjertet her i går.. hadde en halv skive med leverpostei igjen etter frokosten, og jeg ga den til Drina. Dette er noe av det beste Drina vet om.. Hun tok med seg skiven, gikk opp i valpekassen og ga den til valpene.. Det er moren sin det tenker jeg !! Valpene spiser og spiser. De som testet kommenterte at jeg i alle fall ga dem nok mat.... De som har vært på besøk sier at de ser ut som valper skal, noe jeg synes er bra !

 

Heldigvis har det vært fint vær de siste dagene, så valpene har vært ute i hagen veldig mye. De graver hull i plenen, tygger på hekken og henger i alt de kan få tak i :-) Helt slik valper skal gjøre ! Katten får virkelig gjennomgå for tiden.. Om han er så dum at han kommer inn i valpeflokken, blir han fort omringet av en fire fem valper.. Det er såvidt jeg ser ham igjen.. Han legger seg ned og blir skikkelig most av valpene, som nå er like store som pus.. De biter ham i halen og i barten.. Han prøver iherdig å lære dem litt kattespråk, men det er jo bare enda morsomere.. Så bærer det avgårde, katten først og valpene på slep.

 

Neste uke kommer jeg til å la dem hilse på andre hunder. Har vært forsiktig med det til nå, men nå er de klar. Vi skal også til veterinæren for å få veterinærsjekk og chipmerkes. Jeg er blitt anbefart av veterinæren om å ikke vaksinere dem nå. De har antistoffene til mor Drina fram til de er 12 uker, og må da få første vaksine. 

 

 

 


Rss_feed