Jasons side

Siden for brukshunder

Her er info om hva som skjer i min hundeverden.....

 

23. Janúar 2015 Verdens beste Drina er død

I slutten av november oppdaget jeg plutselig en kveld at Drina var veldig si i buken. Avgårde til dyrlege i en hast. Her ble det konkludert med sprukket milt som var full av kreft.. Dyrlegen jeg var hos da ville ikke gjøre noe, og vi ble sendt hjem.. Med en hund med masse blod i buken... Heldigvis fikk jeg dagen etter tak i Marit Breivik, dyrlege ved Dalane Dyreklinikk. Drina ble operert og alt såg bra ut. Når prøvene av milten kom tilbake, viste det seg imidlertid at Drina hadde den mest aggressive kreften, som helt sikkert ville spre seg. 

Drina kom seg veldig fint etter selve operasjonen. To dager etter hoppet hun opp på et bord i stuen, da hun ville se hvor vi ble av.. Jeg var da på vei ut på tur med M.I. og Sam.. Gikk fort hjem igjen da kan du si :) . 

I og med det var sikkert denne kreften ville spre seg, begynte jeg og sjekke om der var noe jeg kunne gjøre.. Fant da ut at noen dyrlegen hadde startet å gi cellegift til hund. Selvfølgelig fant jeg kun noen på østlandet, men da jeg snakket med dem, viste det seg at der var ev dyrlege ved Haugesund smådyrklinikk som og kunne behandle med cellegift. Mandag før julaften var vi derfor i Haugesund. Masse bilder og ultralyd ble tatt og dyrlegen kunne ikke finne noe kreft. Drina var og i kjempeform. I og med alle helligdagene i jula, bestemte vi oss for å vente til rett over nyttår før vi startet med cellegift. 

Nyttårsaften, før rakettene braket løs, var jeg i skogen med alle tre hundene. Plutselig begynte Drina å sjangle og virket helt utav det. Fikk hjelp av en venninne til å hente oss der inni skogen, og så bar det til verterinær igjen. Lang historie og noen tøffe døgn, men det viste seg at Drina oppi alt hadde fått diabetis... Frøkna ble satt på insulin og ting såg bra ut en stund.  Snakket og med han i Haugesund om cellegift, og han mente vi nå burde vente med det, og evt få Drina helt opp og gå når det gjaldt insulinmengde osv.  Sånt i ettertid er jeg glad jeg ikke startet med cellegift på Drina før jul. Da hadde jeg nok ikke oppdaget diabetesen... Selv om hun nå er død likevel, hadde nok det vært en verre måte for henne å gå på...

Helgen rundt 17. januar begynte Drina å bli dårlig igjen. Hun var med på det meste, men orket ikke alt. Vi justerte insulinmengde litt, uten at det hjalp. Torsdag 26. tok vi blodprøver som viste at alle blodverdier var veldig lave. Drina viftet fortsatt med halen og ville være med på alt, men dyrlegen mente at hun nok hadde en blødning innvendig og at hun nok ikke ville overleve å bli åpnet opp.. Krefttypen Drina hadde var slik at den kunne skape blødninger i blodårene og de indre organer.. Natt til 23. januar døde frøken Drina i armene mine. Sorgen i huset er enorm... Jeg har hatt jo hunder som har sørget før, men å se på M.I. og Sam, og for ikke glemme Puseladden, de første døgnene etter var rett og slett vondt. De gikk ikke å lette etter henne, da alle fikk sett på og luktet på henne når hun var død.  Men en mer stille og nedtrykket gjeng har jeg aldri før sett... Helt klart at Drina hadde vært flokkleder, mor og den som styrte flokken... 

Nå en måned etterpå er det fremdeles ufattelig tomt. Drina som aldri var syk eller skadet, er plutselig borte.. Og jeg er ufattelig takknemlig for at akkurat jeg fikk bli kjent med en så ufattelig bra og god hund. Hun har lagt lista himmelhøyt for den neste som skal inn i flokken, når nå den måtte komme :)februar 2012

Da er våren snart her og det skal bli godt å være ute med hundene uten kulde og regn.. (kan jo håpe :-) )

Har satt opp sporkurs og feltsøk kurs denne våren. Gleder meg til det ! (sjekk under kurs og kurskalender for mer info om dette)

Ellers har vinteren vært preget av dårlig vær og dårlig tid... Hesten er synlig drektig, så det blir spennende til sommeren :-) Av hundetrening i det siste har det vært mest lydighet, men vi har nå fått trenet litt felt i tillegg. Hadde Veslemøy og Aika på besøk noen dager. Kjekt å se at Drinas avkom (Aika) er blitt en så flott hund. Veslemøy gjør en kjempejobb med henne !! gleder oss til fortsettelsen der :)

Hadde tenkt å ta ferdselsprøve på M.I. i løpet av våren, men utsetter det til høsten. Frøkna (og jeg) trenger litt mer tid på det ;) Sam klarer seg veldig bra, tross den åpne ganen. Han er blitt en stor hund og er, som sin søster, nå midt i den andre kjønnsmodningen... Må jo ha litt utfordringer i hverdagen.. Men, ser ut som om de begge blir/og er kjempefine hunder :-) Med Drina håper jeg å få tatt schh 2 i løpet av våren. Hun har øvelsene inne, må bare trene litt mer først :)

September 2011

Da var høsten her og jeg er endelig godt i gang med å trene hund !!

Hesten er ute ennå, og skal nok få lov til å gå på utegang i vinter. Hun er bedekket med Natan fra Sviland og er konstantert drektig, så da kommer det et lite føll til neste sommer !! Gleder meg masse til det :-)

I og med at hesten går ute har jeg fått tid til mye mer trening av hund den siste tiden. Vi kastet oss på en utstilling her for tre uker siden.. Der traff vi en dommer som ikke likte den lille grå tispen med firkantet kropp, så vi fikk gul sløyve... ikke helt etter planene.. De har forandret på premieringen på utstilling.. før fikk de fleste som ikke hadde alvorlige feil blå sløyfe, men nå er det altså gul.. skal vist være litt mer penere hunder som får blått.. ja ja.. får finne meg en dommer som har litt sansen for bruks scheferen, så kanskje vi klarer å få den blå..

Helgen etter kastet jeg meg rundt igjen og meldte Drina på ferdselsprøve og schh1. Skulle egentlig bare ha ferdselsprøven, for jeg har jo i grunnen ikke trenet noe skydd de siste tre-fire årene... Men, min lille grå Drina tok det meste på strak arm og Gert mente vi nok var klare til å være med på schh 1 også.. Måtte lære henne dekkmarkering på gjenstandene i sporet og rundering på skjul og ikke minst fremadsending (det hadde vi ikke prøvd før.. ) så det ble en hektisk uke før prøvene.. Men, vi har nå dillet og drent litt for oss selv de siste årene, så Drina gikk hen og leverte varene.. Vi fikk 95 på spor. Drina gikk et aldeles nydelig spor, men en nøyaktighet i vinkelene som jeg aldri har sett henne gå før.. Vakkrt !! Hun la seg til og med på gjenstandene.. med litt x kommando... På lydigheten var hun så giret at jeg tenkte at dette kommer til å gå til skogen.. men, vi sanket nå poeng i det meste... Var litt morsom da hun hoppet over hinderet, tok apporten og gikk nesten forbi hinderet på tilbaketuren.. Der bråstoppet hun og jeg formelig kunne se de små grå jobbet.. Var noe hun helt klart hadde glemt.. Å ja, hoppe tilbake.. men hun var kommet litt for langt, så jeg kallet henne til slutt inn.. På fremadsendingen gikk hun faktisk ut, selv om det ikke var veldig langt, var det langt nok.. og hun la seg ned, så vi reddet den også :-) Vi fikk totalt 84 poeng på lydigheten. Siste vi skulle gjennom var skydden.. var litt redd her for hun hadde vært så giret på lydigheten.. så vi gikk oss en laaaaaang tur, og var litt mer nede på jorden når det var vår tur til å entre banen.. Må si jeg ennå er litt i sjokk.. Drina var helt eksemplarisk !! Hun runderte og bevoktet, var lydig og bet veldig godt !! Det var en fryd å gå med henne !!! Vi endte opp med å få 97 poeng !! Ganske så stolt når vi var ferdige og nå med to nye tittler BH Schh1. For en helg !!

Etter dette her vi fortsatt og trene og det er nok ikke lenge til vi er klare for neste steg.. schh2. Satser på å komme opp til schh3 før sommeren ! Passer godt at hesten skal gå på utegang :-)

Har jo også startet treningen med M.I. . Det er helt klart at hun har gått litt for mye sammen med mor Drina og er litt preget av dette, men hun kommer seg på hver trening. Tror nesten hun kan bli bedre enn Drina om hun får nok og rett trening !! Dette står bare på meg, så her må vi bare fortsette !! M.I. går nydelige spor, nesten hakket bedre enn Drina. Har ennå ikke lagt inn noen form for markering, men har nå startet såvidt å legge henne ved gjenstand.. hadde det vært opp til henne hadde hun nok bare føket forbi.. Har tatt med alt som heter godbiter i sporene til M.I. . De virket bare forstyrrende. Hun går mye bedre spor uten, så får vi bare passe på at det ikke går for fort...  Satser på å få tatt ferdselsprøve på M.I. før sommeren.

Har ikke tenkt å gjøre så mye med Sam,  men han får også trene spor når jeg trener med de andre to. Han synes det er kjempegøy og går ganske så bra spor. Går en del på sekundærlukten, men jeg stresser ikke så mye med det. Han går og finner slutten og synes livet er herlig!

Det er deilig å være ordentlig i gang igjen med hundetrening ! Gleder meg til fortsettelsen !!!

 

26.juli 2011

 Ny infoside om A-kullet laget. følg linken under

http://stokkenesa-kullet.webs.com/apps/blog/

27.juni 2011

Jeg kan vel ikke skryte på meg å oppdatere denne siden for ofte, men nå prøver jeg meg litt igjen.. :-)

Valpene er ikke lenger søte og små, men store og fremdeles søte ;-) M.I. og Sam er blitt voksne !! Hele ett år og jeg må si jeg er veldig fornøyd med resultatet. To veldig forskjellige hunder, men likevel fryktelig morsomme begge to. Sam, enkeltheten selv. Elsker å hente ting til mor og koser seg masse. M.I. , en tro kopi av sin mor Drina. Foruten fargen da.. Vil helst ha alt for seg selv, men har forstått at om hun kommer til mor med ting, blir jo alt veldig gøy !! og Drina.. Hun ser ut som hun stortrives med de to "valpene" sine hjemme. Duller fremdeles med dem, men lar den for det meste oppdage verden på enenhånd. Forhåpentlig blir det mye hundetrening videre i sommer! Gleder meg !!!

4.oktober 2010

Da var det utrolig lenge siden jeg hadde skrevet noe her.. Nå er alle valpene hos sine nye eiere og jeg er kjempefornøyd med alle valpekjøperene !  Tre av valpene skal bli redningshunder, noe som er kjempegøy. Håper å få oppdatert A-kull siden om ikke så lenge, slik at dere får se hvordan de små nurkene har vokst.... Her hjemme er det fullt i huset igjen. To valper på fem måneder som fyker rundt!! Litt styr med to valper av den kategorien, men det skal nok gå bra! M.I. er utrolig lik Drina i oppførsel og lynne. Hun finner på det utroligste.. Sam, som vel egenlig ikke skulle ha vært her... han har åpen gane, klarer seg utrolig bra. Han er mye mer hengslete og kjeitete enn M.I. , men han henger nå med i svingen han også. Drina er fremdeles mor, men hun overlater mer og mer til meg ser jeg. Og det er jo bra!  Pusen holder litt lav profil for tiden, men smyger seg nå rund, mellom valper med mye jaktlyst... Av og til er jeg imponert over at han fremdeles kommer hjem...

Med hesten går det veldig bra. Vi får ridd ganske så ofte og hun er bare snill og grei. Må ta ting litt i hennes tempo, men det gjør vi, for vi har ikke dårlig tid! Nå gleder jeg meg bare til fortsettelesen, både med hunder, pus og hest :-)

18.april

oppdateringer under "valper" , "islandshesten Náttdís" og ny side med katten Andy. :-)  

Valper planlegges

Jeg planlegger å ha et kull på Drina. Se under "valper".

Datoer for sporkurs våren 2010 satt opp

Datoer for sporkurs våren 2010 satt opp under "sporkurs".

26.oktober 2009

Se opppdateringer under sporkurs.

12.oktober. Da var Jason ikke mer.....

Da var det kun en hund i huset.. I dag tidlig måtte jeg få veterinæren til å komme for å gi Jason den siste sprøyten... Helt forferdelig.. Men, han var syk og kunne ikke bli bedre. Det er helt tomt i stuen.. og Drina går rundt og piper. Ikke vil hun ha mat heller. Hun var ikke med når gutten fikk sprøyten, men kom inn etterpå. Veldig forsiktig var hun når hun luktet på kroppen til Jason..  Nå har vi vært på dyrekrematoriet og levert ham og fått ham tilbake i urne. Så det ble ikke natt igjen uten at Jason var tilbake i huset.. Drina løper inn i stuen for å se om hun finner ham hver gang hun har vært ute.. Tror vi er like triste begge to. Er veldig glad for at alt kunne skje hjemme og at Jason slapp turen til vet.kontoret. Han sovnet i fanget mitt her hjemme.

Litt spesiellt er det, i og med at Jason var den siste av mine to tjenestehunder. Så en kan si at en spesiell periode i livet mitt og mitt hundehold er forbi.. Han var den beste hund en kunne ha og det er ufattelig å tenke på at han ikke er der når jeg våkner i morgen tidlig..... Huff, de her dyra... Så godt å ha dem, men så ufattelig trist når de er borte..

 

juli 2009

Sommeren er her og solen skinner. Har kjøpt redningsvest til Jason så han kan svømme, noe han syntes var kjempekjekt. Han svømte avgårde som om han hadde brukt vest hele livet. Morsomt. Både han og Drina elsker vann, så det var helt kart tingen. Siste turen var til sjøen, noe de begge så ut som om de nøt i fulle drag. Se bildene under.

Nå har Jason vært ganske så syk noen dager, så jeg har fryktet det verste, men det ser nå ut som om han kommer seg, med god hjellp fra venner og veterinærer :-) Godt jeg har ferie, så jeg kan stelle om gutten.

Hesten har fått sommerferie. Hun er ikke på beite ennå, men jeg slipper henne i slutten av uken. Hun hadde en heller hastig avstigning av hengeren her for noen uker siden.. hun mer eller mindre ålte seg under bommen, noe som resulterte i sår på ryggen og bøyd bom. I og med at vi fremdeles er i starten på ridningen, ville jeg ikke utsette ryggen hennes for belastning før hun var helt bra, så nå har hun hatt fri. Ryggen ser bra ut nå, men hun fikk jeg nok en real skrape.. Blir godt for henne å komme på beite for å fordøye siste måneders trening. Så tar vi fatt igjen til høsten. Har ikke dårlig tid :-)

Jason og Drina koser seg etter svømmeturen.

Litt strandlek..

Godt å bli tørket av "bestemor"

1. juni 2009

Lenge siden jeg oppdaterte siden, og det har skjedd mye det siste halve året.. Jeg har en stor schefergutt som ikke lenger klarer å bruke bakbeina.. Han har rett og slett fått hjul. Regner med at det er mange som reagerer på det, men det får så være. Jeg ser at hunden har det fint, og han har ikke vondt. Har sjekket med diverse veterinærer, og jeg ser også på ham at han har et fint liv. Vi går tur, over alt. Her er det ikke bare asfalt nei.. Det er helt utrolig hvor han kommer seg fram med hjulene. Jeg er ganske så imponert. For å illustrere hvordan han ser ut til å ha det så kan jeg foretelle en liten historie fra her om dagen. Jeg var i stallen og hadde luftet hundene. Drina var kommet seg inn i bilen og jeg skulle til å ta hjulene av Jason. Far til en i stallen kom. Han er bonde. Jeg sa til ham at jeg regnet med at det skar han i hjertet å se en hund på hjul. Men nei da, han kunne da se at hunden hadde det kjempefint og ikke så ut som om han hadde det vondt, så  dette syntes han var helt greit. Så, han ble nå stående å kose med en kosesyk Jason.  Vel, som dere skjønner har Jason det fint og skal få lov til å være her en stund til :-)

Drina er den samme, helt i farta hele tiden. Hun har fått seg en ny venn. Dennis , en "Toller" i stallen. De har det aldeles kjempefint. Hun kjører over han til tider, så jeg blir litt bekymret, men det ser nå ut som om han overlever og synes det hele er kjempekjekt. Drina har også hilst på geita i stallen, noe som fortalte meg at jeg nok må ha et sauekurs på henne.. Her slo jakten inn, gitt.. Ellers så er den lille frøkna ufattelig glad i vann. Hun bader ved enhver anledning.. Rett og slett koser seg ! For et par måneder siden måtte jeg operere henne. Hun hadde et par fettklumper som sprakk, så de er nå borte og hun begynner å få pels igjen. Når det gjelder trening så må jeg nok si at Drina får nok litt lite, men vi går lydighet, trener feltsøk og finner på ting så ofte vi kan. Hun er en kjempefin hun, helt i hundre når hun er ute, men ufattelig rolig inne. Den helt perfekte hund !

Hesten er nok en gang satt i trening. Det siste halve året har jeg jobbet mye fra bakken og fått ganske så god styring på henne. Hun er en kjempefin hest som jeg håper kommer til å bli hos meg lenge. Jeg rett og slett liker henne. Nå blir hun ridd av Bjarne Fossan, og hun viser stor framgang. De siste to dagene har jeg vært hos de og ridd henne selv. Litt nervøs, da hun bukket meg av et par ganger like før jul, men med litt leiehjelp og psykisk støtte, så har det gått veldig greit de siste dagene. Skal hente henne hjem nå til uken, så da blir det spennende. Hvis hun trenger mer trening, blir hun kjørt tilbake. Nå skal jeg kun ri skritt og trav framover, så skal hun gangsettes etter sommeren, om alt går etter planen. Hun er 5.gjenger, så det blir morsomt å ri pass, når den tid kommer.

 

15.september 2008

Om dagen går det fortsatt mye i å komme i orden i huset.. ting tar tid.. I tillegg er jeg jo i stallen hver dag, og det tar jo tid også. Hesten er i gang med trening og gangsetting. Jeg har ikke ridd så mye selv ennå.. må jo la de som kan dette gjøre det de må, før jeg setter igang.. Hundene er med i stallen, men i og med at det er alt fra hester, geit, katter og hund der, er det begrenset hva de får være frie der. Stallen ligger kun et par minutter fra scheferhundklubbens treningsområde, så jeg er der nesten hver dag. Blir ikke så mye på fellestreninger, men vi får da gjort en del likevel. Holder på med å få opp gjenstands interessen til Drina. Dette gjør jeg ved å lære henne feltsøk. I starten løp hun og markerte gjenstand etter gjenstand, men ville ikke helt ta de opp, men nå er hun blitt kjempeflink. Søker kjempefint og apporterer veldig bra. Kjempefin trening. Jason koser seg glugg når han får søke i skogen. Da glemmer han at han er noe løs i bakparten. Hele hunden smiler. :-) Har også trent en del lydighet. Her er Drinamor kjempeflink. Hun står, sitter og ligger. Fremmadsendingen er ikke helt i boks, men den blir utrolig bra, om hun fortsetter som hun gjør nå. Når det gjelder bitearbeidet, holder jeg litt på på egenhånd for tiden. Har vært innom et par treninger, men jeg får det ikke helt til i forhold til jobb, hus og hest. Har gått tilbake til biteputen et øyeblikk, selv om det nok ikke er nødvendig. Drina er helt i hundre. I går hadde vi bitt både i armen og  puten, og frøkna gjorde en kjempejobb. 

Ellers så har vi fått ferdig inngjerdet stooor hage , og hundene koser seg masse, som dere ser av bildene under :-)

August 2008

Litt sommerbilder

 

 

13.april 2008

Ikke så mye som foregår her om dagen, utenom jobbing og pussing opp av hus.. Det med hus tar litt lenger tid enn planlagt, men det er vel helt normalt tenker jeg.. :-)  Når det gjelder hundene så går det stort sett i tur og lydighetstrening. Har gått noen spor i det siste, og det ser ut som om Drina er klar for det meste der. Nå har jeg ikke prioritert dette de siste månedene, så jeg var litt spennt når jeg la første sporet på en stund. ....men, Drina hadde ikke glemt gamle kunster. Jeg ser at jeg må trene litt på vinkler, men det går kun på at hun skal følge opp når hun først har tatt vinkelen. Hun vil gjerne sjekke litt ekstra i vinkelene, selv om hun markerer vinkelen riktig med en gang.. Markeringen er det ikke noe å si på. Frøkna legger seg fint ned!

Jason hadde en hastetur til dyrlegen her i forrige uke.. Han såg ut som om han fikk et anfall.. han ble helt skjev, og jeg tenkte selvfølgelig på slag og alt mulig slik.. Skulle akurat på jobb når dette skjedde, men måtte nok en gang ringe min sjef og si at jeg måtte ha fri.. det gikk bra, og så bar det avgårde til dyrlegen.. merker at jeg ikke bor bare tre minutter unna lenger.. det var en lang tur over heia.. men, vi kom nå fram og Jason var oppegående.. skjevheten hadde gått over ganske så fort, og nå virket han i grunnen ganske så normal. Jeg tenkte jo på hjertet hans, så vi tok EKG, alle blodprøver som går an å ta, og ingen av disse viste noe feil.. til stutt fikk han intravenøst væske... han var litt uttørret, og jeg kunne se at han ble piggere etterhvert som væsken rant inn..  Dagen før alt dette skjedde hadde vi vært på en gangsk så lang og krevede tur, så dyrlegen mente at han hadde tatt seg litt for mye ut..  Det viste seg etterpå at han hadde for lavt stoffskifte. Denne prøven fikk jeg svar på dagen etterpå.. han hadde også veldig mye fett i blodet.. og en prøve viste at skjoldbrukskjertelen ikke helt klarte å omsette fettet.. Gutten er nå satt på et for som er veldig fettfattig og han får tyroxin mot stoffskiftet. Han virker helt klart mye bedre, egentlig bedre enn han har vært på lenge.. så jeg krysser alt jeg har for at han blir her lenge ennå.. :-)

jason har fått sommerklippen og ser ut som han trives veldig godt med det.

litt kos i kvelden,,

10. mars 2008

Nytt dyr er kommet inn i familien.. Denne gangen en islandshest med navnet Nàttdìs. Får henne ikke hjem på en drøy måned ennå, men har bestemt meg i dag for å kjøpe denne søte hoppen. Måtte få et bilde her hun også.. selv om hun ikke er en hund.

Februar/mars 2008

Nå er jeg godt inne i mitt nye gamle hus. Er fremdeles ikke helt kommet inn i 2.etg, men regner med at det blir bedre like over påske. Mangler litt tapet og gulv... men alt er på vei,

Holder på å utforske området. Masse fin natur for både meg og hundene.. rett utenfor stuedøren. Trenger ikke lenger kjøre noe sted for å komme til flotte turområder. Holder nå på å gjerde inne eiendommen, slik at hundene kan kose seg løse utendørs. Skal bli deilig for både hundene og meg.. ser at de savner å kunne tusle rundt ute på egenhånd.

Desember/januar 2008

 

Har ikke vært så veldig mye hundetrening på meg i det siste. Har kjøpt nytt hus og holder på med oppussing.. og det tar tid. Hundene får tur og sporadiske lydighetsøkter. Drina har fått taket på stå under marsj, så jeg er veldig fornøyd med det. Fremmadsendingen går også framover. Har ikke de lange øktene, me det ser ut som om Drina lærer maksimalt når jeg trener slik jeg gjør. Morsom hund. Jason er "still going". Er til tider litt redd for hjertet hans, men det ser ut som om han nok tåler mer enn jeg tror. Han får også kose seg med masse tur og lydighetsøkter.  Håper jeg blir ferdig med huset snart, så jeg får konsentrert meg om hundene. Hadde jo håpet å få startet noen prøver med Drina i år.. begynner å bli på tide, for hun nærmer seg 2 år..

 

15.november 2007

Vinteren er her, og jeg er fryktelig opptatt for tiden.... Noe som virkelig går ut over hundene... Var på IPO trening i går for første gang på noen uker.. Har hatt problemer med ryggen etter jeg løftet en motorsykkel for en måned tids siden.. Kan ikke anbefale den aktiviteten til noen.. Motorsykkler er alvorlig tunge.. Hundene har kun fått tur, og sporadiske lydighetsøkter i denne tiden. Men i går fikk altså Drina trene C , og hun gjorde det det kjempebra. Nå må jeg få trenet mer jevnt, slik at jeg får satt ting i system..

I tillegg til å vært ute med vond rygg har jeg kjøpt meg nytt hus. Stort hus med stor hage. Gleder meg masse. En del oppussing, men det skal bli godt å få litt mer plass. Nå skal jeg selge det jeg bor. Håper det går bra, og jeg får tid nok til å prioritere hundene igjen. 

Ikke så mye mer og fortelle for tiden, men her er noen bilder av hundene

 

8.september 2007, Høsten er kommet..

Høsten er helt klart her og etter ufattelig mye regn i det siste, er der mange "vannhull" å leke seg i ....

5.september 2007 ,Drina er fri for HD og AA !!!

Da fikk jeg endelig resultatene på røndkingen til Drina.

Resultatet er:

HD A

Albuer: A

Kan vel ikke si meg annet enn fornøyd med det resultatet !!!

 

12.august 2007

Har ikke vært så mye sommer i år, men her er nå et lite bilde som minner litt om sommeren....

9.juli 2007

Noen sommerbilder.....

7.juli 2007

Sommeren er kommet , i alle fall når en ser på kalenderen... Her regner det, og hundene koser seg i sølepytter og vått gress.... Drina er ferdig med sin andre løpetid, og er litt rolig for tiden. Nesten litt for rolig... er nok i ferd med å bli voksen... Under et bilde før regnet kom... ikke lett å få begge hundene med på et bilde...

15.mai 2007

Vel, nå var det vel på tide å oppdatere denne siden litt. Har vært litt sløv med det de siste månedene. Det har vært mye jobbing, hundetrening og hustitting.. Er på husjakt om dagen, så jeg blir litt opphengt i det kan en godt si.. ikke lett i disse tider med priser som ikke ligner grisen.. Men, huset kommer nok.

Når det gjelder Jason og Drina, ser det ut som om de har det ganske så greit. Jason er litt frustrert om dagen, da Drina har fått løpetid.. Han er ikke så veldig interessert i henne, men alle tisseflekkene hennes derimot... Gutten går jo i transe.. ikke lett å være "mann" om dagen kan du si.. Drina er ganske lik seg selv, litt mer masete og kjælen, men eller sitt ville jeg. Hun spretter omkring og tar verden med storm. Når det gjelder trening er vi godt i rute. Skal ikke starte noe med henne før til høsten, så jeg har god tid. Kunne godt ha tenkt meg å vært med på sporhund NM som klubben vår skal arrangere, for der tror jeg hun hadde hatt noe å gjøre, men jeg får se om vi kommer oss gjennom en ferdselsprøve først.. Der er det i grunnen ikke hunden det står på.......

Gikk et ca 1 km langt spor i skog med henne her en dag, og jeg må si at frøkna bare bekrefter... det gikk som på skinner, vinkler og buer.. ikke noe problem. Det var rett og slett en fryd å gå bak.

Det har ellers ikke vært noen hasteturer til veterinær i det siste (bank i bordet !!) Både Jason og Drina holder seg friske og spiser ikke farlige ting..:-)

Vel, det får være nok for denne gang. Håper å få lagt ut noe bedre film fra trening. Så følg med!

Film på siden..

Nå har jeg lagt ut link til en liten filmsnutt med Drina . Se under "Film". Filmen er tatt med mobiltelefon og har ikke den beste kvalitet, men forhåpentlig kommer det mer og bedre filmer etter hvert..

30.januar 2007

Jason er i slaget igjen. Han var noe slakk hele helgen, men kom seg mer og mer. I dag var vi innom veterinæren og tok masse prøver. Må jo sjekke en "gammel" hund når han ikke ser ut som om han har det bra. Alle prøver var veldig fine, bare en var noe lav, så han fikk natriumkloridoppløsning intravenøst. Jeg ble værende hos veterinæren en del timer for at alt dette skulle "dryppe" inn i åren til Jason. Han var helt klart friskere og enda mer i slaget etter behandlingen. Jeg jobber noen timer i uken på veterinærkontoret, så vi satt på kontoret og koste oss, både Jason og meg. Han fikk i alle fall mye oppmerksomhet. Jason er veldig snill hos veterinæren, men så har han nå vært der en del i sitt liv. Og, vi har omtrent alltid klart å lage besøkene her positive.

Lille Drina har også vært en engel disse dagene.. har nok ikke fått så mye trening som hun skulle hatt, men hun er blid og fornøyd. Nå ligger de begge og slapper av i peisvarmen. Håper at vi klarer å få litt mer trening på programmet framover. Bra for både meg og hundene.

19.mars 2007

Coopers datter... !!

For dere som har lest litt på min side, har dere vel fått med dere at Cooper var hunden med stor H:. Her for nesten to uker siden fikk jeg meg en ordentlig overraskelse.. Jeg var innom veterinærkontoret jeg jobber litt på og der så jeg en mann som jeg mente jeg hadde sett før. Hunden han hadde med seg var en særdeles pen scheferhund.  Mannen og hunden ble sendt inn på et behandlingsrom, og etter en stund kommer veterinæren ut og forteller meg at hunden der inne er min tidligere tjenestehund, Cooper , sin datter.. Ikke rart jeg hadde syntes denne hunden var pen. Jeg ble jo sittende og snakke med eier og hund til de var ferdige med veterinærbesøket. Tispen som nå er ca 10 år, så jeg når den var ca 1. Da i forbindelse med en test. Helt utrolig at hun stadig vekk var i livet, og at jeg tilfeldigvis var innom veterinærkontoret denne dagen.. skulle bare hente et gjenglemt halsbånd....

Tenkte at dere måtte få se henne, da jeg ble helt fortapt.. Helt klart at hun hadde arvet mye fra sin far i både utseende og vesen. Og etter alderen (10år) å dømme, kanskje forhåpentlig også arvet Coopers vilje og evne til å leve lenge..Han ble nesten 13 år, et anseelig liv for en hund som var i tjeneste til han var 10.

Så her er hun, Coopers datter:

 

 

 

26.januar 2007

Ja nå er det nytt år og snøen er kommet og gått... kommer vel litt igjen..

Drina har holdt seg borte fra veterinærkontoret, men i dag måtte jeg avgårde med Jason en tur. Han virket ganske så rar når jeg stod opp. Ville ikke ha mat og var ganske så pjusk.. Må nevne at han er en ivrig snøspiser.. og dette har gjennom årene gitt flere turer til veterinærkontoret. Han har fått allergiske reaksjoner som blodtrykksfall, skjelving og blitt veldig blek. I går var vi på tur, og han spiste som vanlig, alt det snø han kunne få i seg.. nytter ikke å kjefte, for da hadde turen blit ganske så tragisk. På et tidspunkt, stoppet han opp og og åpnet munnen. Ut kom det mengder med vann og mye som lignet på ren slaps... Jeg tenkte at nå blir det veterinæren neste, men det så ut som om det gikk over.. Men da, i dag, var han ganske så pjusk. Vel på veterinærkontoret ble det konstantert at han hadde 39,5 i feber, så det var ikke så rart at han virket slapp.. Han ble undersøkt og fikk medisin. Nå ligger han her og er virkelig ikke seg selv... Jeg skulle vært på jobb, men jeg måtte ringe til min sjef og si det som det var; hunden er syk og jeg kan ikke komme. Heldigvis har jeg en grei sjef, så jeg fikk fri.. Håper gutten blir bedre til i morgen. Han har nå spist litt , men er ikke slik han skal. Er han ikke bedre i morgen, må vi en tur til veterinæren igjen.. må jo sørge for at jeg gjør det jeg kan..

Drina er ganske så stille og snill. Hun skjønner nok at Jason er syk.

 

24.november 2006

Det har , utrolig nok, ikke vært noen hasteturer til veterinæren i det siste... bank i bordet.. Vel, har vært et par turer med Jason; han fikk en vaksine mot kløen som han reagerte på. Han ble helt skjelven og blek, så da bar det avgårde. Heldigvis så gikk det over før vi kom fram, så det ble bare litt observasjon.

Var endelig innom med Drina og fikk startet rabies vaksinen. Har glemt det litt, men nå er vi igang, så vi skal være klar for det store utland i april en gang...

I skivende stund ligger hundene på hver sin plass og koser seg. Det ser ut som om Drina er startet på løpetid, da Jason er veldig interessert i hennes tisseflekker, men inne i huset går det foreløpig fredlig for seg.. det blir vel verre tenker jeg. Første løpetid er vel også litt mildere enn de som kommer, så det kan bli hektiske dager, når den tid kommer...

 

Det er godt at en kan kose seg litt......

22.oktober 2006

Liten stemningsrapport fra lek etter sportrening

Jason prøver alt han kan..... men frøkna blir litt for kjapp !

Gode venner !!

12.oktober 2006

Så var det dyrlegen igjen....

I dag har den lille frøkna fått nok et klipp i kortet hos dyrlegen..;  jeg kom hjem fra jobb, slapp hundene ut og gikk på badet for å ta av meg  uniform og gjøre meg klar for tur...         Men... når jeg kom ut igjen, hadde frøken Drina vært inne på stuebordet og hentet en sort liten basjepose (tom) og den lå i sine enkelte deler over store deler av gulvet.. "måtte jo ha noe å gjøre mens sjefen var ute av synet... " 

Vel, jeg plukket de delene av posen jeg kunne finne og fant snart ut at her kunne det umulig være en hel pose.. så noe har nok gått i magen på den lille... vel, kun en ting å gjøre... ringe dyrlegen og si at her kommer vi igjen. Da vi kom til dyrlegen viste det seg at de ikke hadde inne det som skulle til for å få Drina til å kaste opp det hun eventuelt hadde fått i seg, så her var det bare til å prøve å smøre magen  (innsiden) med det vi hadde og håpe at det skal gå bra. Jeg har sett at det er kommet ut deler av baller , men det er alltid litt ekkelt når det er plast som går ned.. har en tendens til å legge seg på litt feil plasser nedi der.. men vi får bare vente og se hva som kommer ut.. 

 

Nå ligger frøkna fornøyd og sover..

 

24.9.06 Lek på Sviland

Etter trening i dag på Sviland fikk Drina en ny kompis; Didrik. Han er en 15 måneder gammel scheferhan som var kjempeglad og helt klart med på litt lek. Som dere vet, var det ikke så lett å få skarpe bilder, men dere får et inntrykk av hvordan leken gikk....

Litt mimring..

Jeg gikk gjennom noen bilder på pcen og fant et par av Drina, tatt noen få dager etter at jeg fikk henne. De var så søte at de bare måtte legges ut. Man må jo bare smelte når en ser slikt !!!

 

13.august 2006

Her er noen bilder fra en liten ferietur til Hadeland. Her var det mange forskjellige hunder og dyr, så Drina fikk virkelig miljøtrening.

Drinas første møte med en katt...... gikk jo bra det!!

Drina og 4 måneder gamle Apollo , som vi var på besøk hos.

20.juli 2006 ...det vil ingen ende ta....

Vel, nå er foten til Drina blitt god, men hun kan jo ikke holde seg borte fra farlige ting.... Her en morgen hadde den lille frøkna på et eller annet vis fått tak i en tablett jeg har mot migrene... Heldigvis hadde jeg bare en av disse tablettene, og det var av typen som smelter i kontakt med vann.. Denne hadde da den lille tutta fått tak i.. (ikke spør meg hvordan, for jeg har ikke slik liggende å slenge ! ) Dette oppdaget jeg da når jeg stod opp; restene lå på stuegulvet.. Jeg må jo si at jeg ble litt oppgitt... Hvordan skal dette ende ?!  Som den gode hundeeier jeg har jeg da nummeret til Giftinformasjonsentralen liggende inne på mobilen, så her var det bare å ringe.. Damen der undersøkte, og fant ut at denne medisinen ikke var farlig for hunden. Hun ville kanskje bli litt "påvirket", men ellers så mente "giftdamen" at dette skulle gå bra. Dersom jeg følte at hunden ble altfor slakk burde jeg ringe til veterinær, sa damen.. Vel, jeg ventet ikke på at hunden skulle bli slapp, så jeg ringte vetrerinæren som også slo fast at dette nok ville gå bra ! Vel, tenkte jeg, da er de i alle fall varslet, om jeg skulle komme innom senere. Dagen gikk, og Drina var mer eller mindre normal, så det gikk bra denne gangen også.. og matmor har låst inn alt som er farlig for en liten valp... ikke det at jeg har så mye, men nå er det vekk.. Til alle dere som ikke har nummeret til giftinformasjonsentralen, her er det; 22591300, Et veldig greit nr å ha for hånden!

Ellere så har Drina en veldig framgang på spor ! Hun er helt gal når jeg tar fram sporutstyret. Lengden på sporene er også blitt litt lenger ! Nå er det slik at når hun kommer fram til slutten, er hun kjempglad og stuper inn i denne; leker en stund, for så å ville gå videre spor ! Greit med en valp med så mye motor !

4.juli 2006 Nok en tur til dyrlegen....

Vel, som noen av dere nok har fått med dere, har Drina vært hos dyrlegen et par ganger før, og jeg har jo bare ventet på det neste... Her i helgen var hun alene i hagen; en flat hage uten de store hinder. Gjerde rundt det hele... jeg var på framsiden av huset og ordnet noe på terrassen der, og Jason sov inne. Så, plutselig, et kjempehyl og en vanvittig hyling fra hagen.. Første jeg tenkte var at Jason hadde vært litt hardhendt, men han sov jo rett inenfor inngangsdøren, fant jeg fort ut.  Ut i hagen bar det, og der stod lille Drina og hylte det hun var god for.... og holdt labben opp... Her var det noe som var vondt ja... Jeg fikk nå trøstet og kjent på labben, og trodde først at hun hadde vondt i en tå, men det viste seg at det var skulderen som ikke var helt god...  Etter en liten stund hjalp trøsten litt, og Drina satte foten ned, men det var tydelig at hun hadde vondt.

Vel, her var det jo bare en ting å gjøre; ringe dyrlegen.  Problemet var jo bare det at jeg overhode ikke visste hva som hadde skjedd... Tror nok at den lille speedballen Drina hadde fått litt " kula " og løpt det hun kunne mellom det som måtte finnes der ute i hagen.. Jeg fortalte dette til dyrlegen som mente at jeg skulle se det litt an, i og med at hun nå gikk på foten. Jeg hadde noen smertestillende tabletter som jeg kunne gi henne. Vel, det så jo ut som om det gikk bedre utover dagen, men dagen etter kom Jason til å komme borti skulderen til Drina når han skulle gå forbi henne. Hylene kom igjen...  vel, nok en telefon til dyrlegen og avgåde bar det. Følte meg litt som en hønemor, men det er nå bedre å skjekke en gang for mye.. må nevne at det var søndag formiddag....  Dyrlegen trykket og dro, men fikk ikke noen reaksjon, og mente at det nok ikke var noe knukket, men at hun hadde fått seg en ordentlig smell.. Det kunne ta opptil tre uker før det ble bra.. Vel, da var det bare å dra hjem; holde henne i ro er jo ikke lett.. hun fyker av gårde, men jeg ser at hun regulerer litt selv når hun merker at det gjør vondt. Av og til glemmer hun seg  og hyler til... Kan jo ikke ha henne i bur i tre uker, så hun får regulere det selv.  Det som irriterer mest akurat nå, er at jeg overhode ikke vet hva som skjedde...

Vel, det var vel ikke siste gang hun er på besøk hos dyrlegen tenker jeg. Med Jason var det til dylege pga kløe hele tiden, så jeg håpet nå at jeg skulle få en frisk hund.... En kan vel si at hun er frisk !! Det går i alle fall friskt for seg !

 

28.juni 2006 Drina vokser... !

 

Som dere ser på bildene under vokser Drina for hver dag... Hun er fremdeles like aktiv, og har nok de siste ukene vært igjennom en liten halv kjønnsmodning.. hun freser til Jason når han tar fra henne noe, og når han ligger og hviler, klatrer hun opp på hodet hans og rir som en gal... Heldigvis så vet Jason at Drina er en liten valp, så han bare reiser seg opp... Men... jeg ser at han nok er hardere med henne nå enn han var i starten. Hun tar virkelig for seg av verden. Den siste tiden har vi mest hatt miljøtrening. Vært en tur i gågaten , ved sjøen, på bryggen (her var flytebryggene en liten prøvelse som Drina løste velidg bra etterhvert). Ellers så har vi vært på uterestaurant med mye folk og støy. Da lå Drina og koste seg med et griseøre og sjarmerte alle rundt. Det ser ut som om hun er en miljøsterk hund ! ... men som dere ser av bildne; ikke den letteste hunden å ta bilder av... :-)

1.juni -06 Jasons hjertemedisin ser ut til å funke...

Sportrening på Bore, 25.5.06

Torsdag 25.5.06 var vi på Bore og gikk spor. Jason fikk to spor og Drina fikk et! Begge to så ut som om de hadde det kjempegøy. Her er noen bilder tatt etter trenig.

Drina koser seg i sanden.

Jason og Drina koser seg etter sportrening.

21.mai 2006 Drina har gått sine første spor !

I og med at Drina er noe aktiv, må jeg finne på forskjellige ting for å la henne bruke hodet litt. Så for en liten uke siden gikk vi vårt første spor. Det var ca 5 meter med masse godbiter. Dette gikk veldig bra. Nå i helgen har vi gått flere. Jeg må si at jeg er imponert over den lille tassen. Hun bruker nesen veldig godt, og når jeg ved hennes tredje spor tok på henne halsbånd og sporline, satte hun nesen i bakken.. nå visste hun hva som skulle skje. Siste sporet jeg gikk i går var ca 20 meter og hadde en vinkel. Hadde forberedt meg med masse godbiter dersom vinkelen skulle by på problemer, slik at vi kunne avslutte før denne, men det var da ikke nødvendig. Da vi kom fram til vinkelen sjekket hun ut begge sider, og gikk riktig . "Dette var da ingen problem mor !" Belønningen kom et par meter etter vinkelen, så hun var veldig fornøyd. Dette kan bli artig dersom det fortsetter slik !

19.mai 2006

Vel, nå har jeg hatt Drina i litt over 2 uker, og jeg må si at jeg er veldig fornøyd med henne. Hvis jeg skal si noe "negativt", må det være at hun til tider driver både meg og Jason til vanvidd... Hun er veldig aktiv og finner på de utroligste ting. Vi har allerede vært innom veterinærkontoret 2 ganger.. Den første gangen var i går... Da hadde lille Drina , som tygger på alt hun kommer over, fått tak i et blad fra en plante i stuen. Jeg har ingen planter som står på gulvet, men et blad hadde da fallt ned... og det ble fort en tyggeleke for den lille frøkna.. Jeg ringte giftinformasjonssentralen, sendte bilde av planten til henne jeg snakket med der og hun skulle komme med en kjapp tilbakemelding.. I mellomtiden, var vi avgårde til veterinærkontoret.. som heldigvis ligger kun noen minutter herfra.. I det jeg kom fram dit, ringte damen fra giftinfoen og fortalte at Drina ikke hadde spist noen giftig plante, men at denne planten (en gummi fikus.. ?) nok var litt tungt fordøyelig for den lille valpen.. Drina fikk derfor en sprøyte som gjorde at hun kastet opp alt som var i magen. Kunne ikke se noe mye planterester, men det var nå greit å være på den sikre siden..

I dag var vi i gang igjen.. da stod Jason og spiste gress som han etterpå kastet opp. I det han nesten var ferdig med dette ,  hoppet Drina på hodet hans... slik at det som skulle gå ut av ham, nå ble trukket inn.. feil veg..   Jason så ut som om han overhode ikke fikk luft, og jeg tenkte selvfølgelig på hans hjerteproblemer.. Dette kunne jo ikke være bra for den gamle gutten.. og ganske riktig.. han ble veldig rar. Han stor oppreist men jeg fikk overhode ikke kontakt.. Veterinærkontoret neste!. Jason hadde kommet seg veldig i det vi kom inn på veterinærkontoret noen minutter senere, men men hans sykdom tatt i betraktning, ble han grundig undersøkt. Veterinæren sa at hjertet hans slo som det pleide, hakkete og rart, men at slagene var fine.. Vel, så overlevde alle dette også..     Kan forsåvidt også nevne at Drina har klart å bli stukket av humle. To ganger.. Under magen. Det å fange de stakkars humlene er kjempegøy ser det ut som.. Siste gangen plukket jeg mer eller mindre humlen ut av munnen hennes.. Heldigvis var hun ikke stukket der..

Nå er det bare å vente på hva det neste blir...

Drina er kommet i hus...

Her er det tid for å drikke litt vann....

Det er godt å hvile litt etter en lang reise....

..og så var det to hunder i huset igjen...

Vel, som dere ser av bildene, er det nok en gang to hunder i huset. Tror nok Jason synes det er noe travelt, men han er i grunnen tålmodigheten selv. Han sier klart i fra når grensen er nådd, og Drina tar fint alle signaler... selv om hun til tider kan nok tøye grensene til det ytterste...

 

Vel, det var sist helg, rettere sagt fredag 5.mai Lise og jeg satte oss i bilen for å kjøre til Hjørring for å hente nurket. I og med at min bil ikke har en så veldig bra radiator for tiden.. kjørte vi Lises bil. Jeg var veldig nøye med å få med meg alt... trodde jeg...Det var veldig viktig å ha med innførselstillatelsen fra Mattilsynet , så den hadde jeg klart å få pakket med, samt et lite bur som valpen skulle sitte i om bord på båten. Ca halvvegs til Kristiansand, der båten gikk fra, spør Lise om jeg har husket å ta med halsbånd ... og... det må jeg jo da innrømme at jeg hadde glemt i farten.. om jeg hadde med lenke og vannskål var neste spørsmål... og .. der ble i grunnen svaret det samme.. vel vel.. vi skulle ikke møte oppdretter før kl 13 lørdag, så jeg regnet med at vi kunne finne en dyrebutikk i Hjørring som hadde alt dette.. Snakk om god planlegging og husk..

 

Båten vår gikk kl 1630, og vi hadde avtalt å kjøre hjemmefra ca kl 11. Da skulle vi ha god tid.. Lise som kommer fra Danmark, prøvde å si at vi i grunnen kunne kjøre litt senere, men jeg var litt stanhaftig og stod på mitt.. tenkte ikke på at hun nok har kjørt denne strekningen en del flere ganger enn meg.. Vel,, for å gjøre en lang historie kort, vi var ved terminalen før de åpnet portene og var nesten først i køen..  Vi hadde veeeeeeldig god tid. Skal høre litt mer på deg neste gang Lise !

 

Vi tok MasterFerries. Den går til Hanstholmog tar kun to timer. Egentlig en omveg i og med at vi skulle til Hjørring, som ligger ikke så langt fra Hirtshals. Grunnen til dette var at jeg hadde fått tillatelse til å ha valpen med opp i båten her. Dette fikk jeg ikke på båtene som gikk til Hirtshals. Båtturen ned gikk fint og vi var i Hanstholm kl 1830. Vi hadde bestillt hotel i Hjørring, og hadde bestemt oss for å kjøre den ytre vegen fra Hanstholm til Hjørring. Dette ble er kjempekoselig tur i veldig fint vær. Vi var begge veldig glade for soltaket på bilen til Lise.. det eneste problemet var at vi ble kun brune på den ene siden av ansiktet...  godt vi skulle motsatt veg dagen etter....

 

Turen opp til Hjørring tok ca to timer, men kunne lett ha blitt litt lenger.. Like før Løkken hadde vi bestemt oss for å stoppe å kjøpe is, men så havnet vi bak en bil med hundetilhenger.. Kanskje vi kunne få med oss noe hundetrening ( i alle fall sett litt) på vegen. Bilen fortsatte framover og vi passerte Løkken og isen... så tok bilen av, og vi kunne ikke se noen treningsbane i umiddelbar nærhet..”kanskje han bare skulle hjem... ” ,  så vi fortsatte turen nordover.. uten å ha fått sett noe hundetrening.. og ikke minst  uten is...

 

Vel framme i Hjørring sjekket vi inn på Føniks Hotel. Dette var et gammet ærverdig hotel midt i Hjørring. Etter en liten pause fant vi ut at vi skulle ta en tur på byen og sjekke om vi kunne finne en dyrebutikk. På turen fant vi masse fine gamele danske hus og kirker. Ganske koselig by i grunnen. Til slutt meldte Lise at hun kunne se noe som lignet på et skilt til en dyreforretning, og ganske riktig. Godt ! Da hadde vi planene klare for morgendagen !  Vi var begge ganske slitne etter en lang tur, så det ble en tidlig kveld.

 

Lørdag morgen sjekket vi ut av hotellet etter frokosk og tok så fatt på shoppingrunden. Vi hadde 3-4 timer til vi skulle ut til oppdretter, og de måtte vi jo bruke godt. Først sikret vi oss det vi trengte til hunden... deretter bar det innom en del andre buttikker i gåtaten til Hjørring. Vet lunchtider fant vi oss en veldig koselig bakgård med butikker og en koselig kafè. En kjempefin avsluttning på en shopping !

 

Litt over ett var vi på veg ut til Jan og Tove som driver Bayogi. De bor kun noen minutters kjøring fra Hjørring sentrum.  Vi ble tatt imot av Jan og han slapp ut hele valpekullet på plenen. Jeg var den første som hentet valp, og var heldig og fikk sett hele kullet. Jeg hadde ikke vært nede og sett kullet før, så det var veldig hyggelig. Det var en aktiv gjeng. Vi hadde litt problemer med å skille dem i starten. Jan pekte med en gang på hvilken som var Drina, altså min valp, og jeg prøvde å følge henne med øynene, men i det jeg blunket var hun kun en av mengden .. Kullet hadde to sort/gule og fire grå. Etter en stund la jeg merke til at Drina hadde veldig mørke ben, og etter det hadde jeg ikke noe problemer med å finne henne. Jan hadde kastet ut masse tørrforbiter på plenen og hele kullet var i full gang med å søke. Det var klart at dette var valper med et stort søkspotensiale.. Drina var veldig utholdende, noe jeg syntes var veldig bra. Jan var utrolig hyggelig og fortalte om valpene og de andre hundene sine. Han har både Boban og Ira som er Drinas foreldre. Etter en stund tok han også ut disse. Kjempefine hunder, og da mener jeg både utseende men ikke minst mentalt. Tror nok Ira var glad for at valpene skulle reise, for det så litt vondt ut å ha seks 8 uker gamle valper hengene i puppene for å få melk. Jan fortalte at han hadde gradvis avvent valpen fra moren, slik at de de siste dagene ikke hadde gått sammen med henne. Dette er nok en virkelig fordel for oss valpekjøpere i forbindelse med de første døgnene hjemme.

 

Mens vi satt der kom også en annen valpekjøper fra Norge. Han skulle ha den sort/gule hanhunden.  Vi satt alle der i hagen på denne idylliske danske gården og beundret valpene vi snart skulle ta med oss hjem. Mens vi satt der kom Tove også. Hun hadde vært ute og kjørt og vi ble nok en gang møtt av en kjempekoselig dame. Jan og Tove kunne fortelle at av dette kullet på seks, skulle kun en han bli i Danmark. En skulle til Finland og resten til Norge.  Jeg hadde sistevalget på tispene, og det var damen i Finland som skulle velge før meg. Hun hadde valgt en valp som nok kanskje var noe mer stridig enn Drina, og jeg må si at jeg nå i ettertid er veldig glad for at jeg har fått Drina... hvis den i Finland er mer stridig, tror jeg damen i Finland har nok å henge fingrene i...Den sort/gule tispen skal bli narkotikahund her i Norge.

 

Jeg må si at jeg var ganske så imponert over hvordan Jan og Tove har sine hunder og valper. Som et eksempel, var det en av valpene som hoppet opp på hjørnet på garasjeveggen , som var like ved der vi satt. Valpen så ut som om den markerte på noe og ble ikke ferdig med det. Da reiste Jan seg opp og sa at dersom den ville sjekke garasjen, måtte den jo få det. Han åpenet en dør som var på hjørnet slik at valpen kunne sjekke ut det den ville.. Det endte da med at valpen var fort ferdig med hele garasjen. Tror ikke alle oppdrettere ville tenkt slik.. 

 

Vel, vi hadde en båt og nå, så vi måtte gjøre ferdig papirarbeidet og komme oss avgåde.  Drina var nok litt forvirret over å ha blitt skillt fra resten av flokken, for hun var litt misfornøyd i starten, men det gikk fort over. Hun var litt urolig etter hver gang vi stoppet og luftet, men etter litt tid ble det rolig igjen. Vel framme på fergekaien i Hanstholm, fikk vi mye oppmerksomhet. Tror det lille grå nurket sjarmerte alle..    Drina satt på fanget til vi kom til Hanstholm, men der hadde vi god tid ( igjen..) så der ble hun satt i det lille buret vi hadde med. Vel ombord i fergen, ble bur med  hund i tatt med opp, men ikke helt uten problemer. En av de ansatte på fergen ble noe amper da han så hunden. ”Vi hadde jo ikke lov til å ha hund med opp ” , han hadde en lekse for oss om dette og lurte på om det var lovlig å ta en så liten valp til Norge..  Vi hadde heldigvis fått en skriftlig tillatelse på at hunden skulle få være med opp, og det reddet oss nok. Vi fant oss en plass, tre seter, Drina i bur i midten. Jeg så jo for meg litt av en tur, og da med en fergemann som ikke var helt fornøyd, men det skulle vise seg at det trengte jeg ikke tenke på. Den som sov hele turen var Drina.. Hun var vel våken de siste 20 minuttene, og satt da og var veldig snill og rolig.

 

Vel ute av fergen var det fortolling som stod for tur. Vi var vel de eneste som kjørte på rødt, og tolleren så ut som om han skulle gå ut av sitt gode skinn når han hørte at vi hadde en valp med oss... Han var av den litt strenge typen.. men jeg gikk ut av bilen, viste alle papirene og at alt var i orden. Da virket det som om tolleren ble veldig mye ”mykere” . Han fortalte om plysjhundene til sønnen og sa at dersom vi ikke hadde navn til valpen, kunne den jo hete Bob Kåre... Dette var navnet til plysjhunden til sønnen... Vel, for å gjøre en lang historie kort, gikk hele afæren med tollvesenet veldig greit og vi var på veg nordover til Sandnes.

 

Jeg kjørte hjemover og må vel si at jeg var noe trøtt når jeg endelig svingte inn i gården hjemme.  Det tror jeg Lise var også !   Jeg hadde bestemt meg for å ta inn all bagasje først, samtidig som jeg fikk hilst på Jason som ble passet av min mor og Olav.  Jason var veldig glad for å se meg men kjente nok lukten av Drina, så han var veldig ivrig da jeg kom inn med henne. Hun hadde jo da sovet seg gjennom hele Skagerak og hele bilturen fra Kristiansand, så hun var i grunnen klar for litt action...

 

 Her var det bånn pinne gjennom huset , ut i hagen og terrassen.. alt skulle sjekkes.. Jason hang på slep. Klokken ble halv fem (natt) før jeg kom meg i seng. Da var både Jason og Drina slitne, så de sovnet begge to. Ikke et pip i fra noen før morgen... og det var tre timer senere... godt med søvn ja...

 

Det var i grunnen en litt sliten valp på søndagen.. det ble mye hvile mellom slagene. Lise, Hans Erik, Sigrid og Harald var selvfølgelig innom på ettermiddagen for å se på vidunderet.. og vi var alle enige i at vi nok hadde fått den beste valpen med oss hjem !

 

 

2.mai -06 Jason er ikke lenger politihund....

 

 

Vel, da var det definitivt over... !

Jason, som ikke har vært i aktiv tjeneste på noen måneder, er i fra i dag ikke lenger godkjent politihund.

Jeg ringte i dag politihøgskolen og ga beskjed om at jeg trakk ham som politihund på grunn av hans hjerteproblemene.

Han var en kjempefin tjenestehund, og vil nå fortsette å være den samme gode hunden han alltid har vært, forhåpentligvis i mange år til !

 

1.mai 06

I går 30.april fikk jeg en nabo på døren . Hun hadde funnet en valp, og lurte på om dette var min. Jeg falt jo helt for det lille nøstet og tok over hunden for å prøve å finne eieren. Jeg fikk med en gang registrert henne hos politiet som funnet og regnet med at eier ville melde seg ganske snart. Men, timene gikk og ingen eier meldte seg. Da jeg skulle på jobb, tilbød mine venner Lise og Hans Erik å passe på henne til jeg var ferdig på jobb. De falt jo også for nøstet, og hun ble der døpt "Hitte" (hitte-hund...) Hitte syntes nok Jason var litt stor og skremmende, men det gikk seg nå til. Hun likte bedre Lise og Hans Erik sine hunder og hadde hatt en aldeles fortreffelig ettermiddag/kveld hos dem. Natten kom og ingen hadde meldt seg som eier. I og med at jeg selv skal ha ny valp om ikke så lenge, hadde jeg valpeforet klart så Hitte ble mett og var ganske så fornøyd. Hun tisset og basjet, både inne og ute, så jeg fikk virkelig en forsmak på hva som venter meg om en ukes tid. Ikke minst fikk jeg se hvordag Jason løste det å få en valp i huset. Han var nok litt for brå i starten, men det hele gikk seg til, og i dag morges sov de to sammen. Hitte midt i mellom beina til Jason.

Midt på dagen i dag, ringte en mann som sa han savnet sin valp. Han hadde vært i nærheten og luftet Hitte og hennes mor og to kullsøsken, så hadde Hitte blitt borte. Han hadde kun meldt fra til Falken, så han var ikke fanget opp av meldingen min til politiet. Det ble en lykkelig gjenforening, og eier fikk med seg flere navn på folk som ønsket å overta Hitte som forresten het MoJo...